Здравей! Радвам се, че си тук!

Днес ще си поговорим на любома моя тема, а именно грижата за косата и как я преобразих без излишни покупки и процедури. 

Преди около три месеца попаднах на една статия, в която задълбочено бе описано как шампоана ( какъвто и да е той ) влияе на нашата коса. Авторката твърдеше, че ако трябва да използваме шампоан само и единствено в корените. Знам колко странно ти звучи, но нека обясня по подробно.

Моята коса е преминала през много изпитания. До преди няколко години се държах доста безотговорно с нея и я подлагах на изрусяване, ежемесечно боядисване, изправяне с преса и къдрене с маша. За щастие се осъзнах на време преди тотално да я съсипя. По принцип е много гъста и капризна и трудно се спогажда с нови продукти.

Да се върнем на основната тема за днес, а именно как това да използвам шампоан само в корените ми помогна. 

Обяснено по най-простия начин шампоана служи за премахване на омазненията. За да ги премахне той трябва образно казано да "пресуши" участъка. Омазняванията се получават в корените защото там косата ни е най-млада и податлива и има нужда от шампоан. Краищата на косата обаче са са сухи и липсва омазняван Когато нанесем шампоан и там се получава дехидратация, косата ни започва да цъфти, и изглежда суха и безформена. 

Преди три месеца започнах да използвам шампоан само в корените а на краищата да слагам само балсам или маска. Е резултатът не закъсня. По принцип краищата ми винаги нацъфтяват за около месец изглеждам сухи. След като промених тази стъпка вече четвърти месец няма следа цъфтеж или дехидратация.

Друг плюс, който забелязах е че косата ми се стилизира много по-лесно и прическата се задържа доста по-дълго. 

И това е само един от примерите, които мога да ти дам за бюджетен начин, който да преобрази гривата ти. Ако искаш да научиш още очаквам твоята обратна връзка.

Усмихвай се и до скоро!